Hopp rett til hovedinnhold

UNI Smart læring - utvikling NTNU_utvikling

Påmelding er stengt

Om Smart læring 2.0

I dette kurset vil du øke din digitale kompetanse gjennom at du både skal studere «teorien» bak utviklingen av digitale tjenester, du skal lære å ta en rekke digitale tjenester i bruk i egen virksomhet og du skal utvikle egne digitale læreprosesser med basis i hva du lærer underveis.

Målet for kurset er at du som deltaker skal utvikle et reflektert forhold til bruk av digitale tjenester, du skal forstå hvilke forutsetninger elevene har for å bruke ulike tjenester.

Spørsmål om EdX plattformen eller kurset kan rettes hit

Anbefalte forkunnskaper

Grunnlegende erfaring med bruk av "data" og teknologi. Lærerutdanningen og minst 2 års praksis som lærer i skolen.

Instruktører

Course Staff Image #1

Marianne Hagelia

Marianne er høgskolelektor ved seksjon for medie- og kommunikasjonsteknologi. Hun er en "datanerd" med datagymnas, grunnfag informatikk, lærerhøyskole, IKT-for lærere og master i pedagogisk bruk av IKT. Masteroppgaven handlet om de unges strategier for å finne frem i ukjente dataprogrammer hvor hun lot frisørelever designe i 3D-tegning, et avansert program for ingeniører. Marianne har jobbet på alle trinn i skoleverket. Fra 2007-2009 underviste hun i pedagogisk bruk av IKT ved Høgskolen i Vestfold. I tillegg hadde hun mange oppdrag ute i skoler og barnehager i mappemetodikk, bruk av IKT og nettikette, lover og regler på Internett. Fra 2011-2013 jobbet hun som rådgiver i Østfold fylkeskommune. Der utviklet den strategiske planen for didaktisk bruk av IKT i videregående opplæring for fylkeskommunen.

 Faglig er Marianne opptatt av læringsteori, metode og didaktikk. Det er eleven og barnehagebarna som står i sentrum. IKT er bare et verktøy som kan hjelpe barn og unge til livslang læring. Hun skriver (blogger) og jobber mye med Digital studieteknikk og Personlig Lærings Nettverk (PLN) og er svært aktiv i sosiale medier. På fritiden er hun opptatt av hundene sine og designer hundeklær under eget varemerke Dogs Of Norway. 
Hvert år finner du Marianne som frivillig arbeider på Notodden Blues festival. Her kan du følge Marianne på Twitter Du kan også ta en titt innom hjemmesiden hennes.

Course Staff Image #2

Professor Arne Krokan

Arne Krokan er professor ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU. Han har magistergrad i familiesosiologi, og har studert psykologi, pedagogikk, statistikk og IKT ved Universitetet i Oslo. Derfra har han også doktorgrad i medier og kommunikasjon. Du kan følge professor Krokan på Twitter: @arnek

Ofte stilte spørsmål

Hva trenger jeg av lesestoff?

Alt du trenger av lesestoff er inkludert i kurset.

 1. Kursnummer

  SL101
 2. Kursaktivitetene starter

  Apr 01, 2017
 3. Kursaktivitetene slutter

  Jul 31, 2017
 4. Estimert arbeidsmengde

  04:00